Handgemaakt

Uniek

Duurzaam

Comfort

Kwaliteit

Maatinformatie

 

Maat bepalen

Als u voor de eerste keer onze sloffen draagt, merkt u dat deze flink strak om de voet zitten. Dat mag ook, aangezien ze nog uitlopen.
De wol van de nieuwe sloffen wordt steeds platter tijdens het dragen, ook zool/leer wordt steeds soepeler/flexibel. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de sloffen.
Wij adviseren u een eigen maat te nemen. Een grotere maat kan namelijk na aankoop goed zitten, maar een paar weken later te ruim.
Als u wel een vinger achterin – bij de hiel – kunt steken, adviseren wij u niet te ruilen. U zult ze dan gewoon moeten ‘uitlopen’.
Als u staand geen vinger meer achterin – bij de hiel – kunt steken en u voelt dat uw tenen geen ruimte hebben, dan zijn de sloffen te klein. U kunt ze dan ruilen voor een grotere maat.

Als je niet zeker bent van je maat, kun je je voeten het beste opmeten op de volgende manier.

Zet je voet, bloot of met sok afhankelijk van hoe je de pantoffels of sloffen gaat dragen, op een vel papier. Trek vervolgens een lijntje bij je langste teen en je hiel. Meet de afstand tussen deze lijntjes en check op de maattabel welke maat daarbij hoort. Doe dit overigens voor beide voeten, want misschien is de ene voet iets langer dan de andere. Kies dan altijd de maat van de grootste voet.

Sommige pantoffels of sloffen vallen wat groter of kleiner uit. Lees dus altijd goed de product omschrijving, want daarin staat hoe die bepaalde pantoffel of slof valt. Als je meer informatie wilt over een specifieke pantoffel, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Scroll naar boven